Po vašem klicu vas takoj obišče naš izkušen vodovodar in reši vaše probleme in okvare.

Z različnimi popravili se ukvarjamo že več kot 30 let in smo specialisti za vrsto pogostih napak, ki jih takoj rešimo in popravimo.

Na terenu smo založeni z raznimi materiali in rezervnimi deli, ki so največkrat potrebni za rešitev izlivov vode, ter z nadomestni deli za kopalniško opremo in bojlerje.

Vodovodar vam svetuje in razloži pogoste napake, ki se zgodijo v kopalnici ter kuhinji. Razložil vam bo tudi, zakaj pride do zamašitev odtočnih cevi in zakaj se na armaturah in splahovalniku nabira apnenec, ki pogosto uniči tesnila in mehanizem v splahovalniku.

Do počene vodovodne cevi v steni največkrat pride zaradi statičnih sprememb v stanovanjskih blokih. Naš vodovodar bo točno ugotovil mesto nastale težave ter zmanjšal stroške in možnost razbijanja ploščic, napako bo hitro popravil ter zamenjal poškodovane ploščice in za sabo pospravil ves odpadni material.

Tudi električne bojlerje čistimo in servisiramo že več kot 30 let. Pri teh popravilih smo hitri in zvesti. Nudimo 1 letno garancijo na nadomestne dele.

Vodovodar

 

Kaj storiti pri izlivu vode ter počeni vodovodni cevi?

Takoj morate poiskati glavni vodovodni ventil ter ga zapreti, če pa se ta ventil ne da zapreti zaradi zarjavelosti, pokličite upravnika stavbe ili hišnika v stavbi.

Mi smo vam po vašem klicu takoj na razpolago. V najkrajšem času pridemo do vas in rešimo počeno cev oziroma katerokoli drugo nezgodo:

  • SMRAD V KOPALNICI – Če v vaši kopalnici pride do neprijetnih vonjav, ki prihajajo iz kanalizacijskih cevi, vam omenjeno težavo naš vodovodar takoj reši in svetuje kaj je potrebno narediti, da do tega več ne prihaja.
  • CEVI ZA BOJLER – Pogoste nezgode in izliv vode se dogajajo v kopalnicah, ki majo bojlerje in so priklopne cevi že zelo dotrajane in nekje tudi že preperele, zato včasih pride do pokanja cevi in hude poplave. Če pa ima voda v bojlerju več kot 50° C pride do kondenzacije v kopalnici in je še težje priti do ventila in zapreti vodo.

Zato našim strankam svetujemo in jih opozarjamo na morebitne neljube dogodke, za majhne stroške vam naš vodovodar zamenja priklopne cevi, preveri delovanje varnostnega ventila, s tem pa tudi prepreči skrbi in morebiten izliv vode.

  • ZAMENJAVA SILIKONSKEGA KITA okoli banje in tuš kadi – Proizvajalci silikonskih kitov so v velikem napredku in so razvili tudi druge materiale ter sestavine za nove silikonske kite, ki so zdaj bolj kvalitetni kot v preteklosti, saj ne plesnijo tako hitro. Naše delo opravljamo s kiti priznanega proizvajalca SIKA. Naš mojster vodovodar strokovno zamenja stari kit z novim. Stari kit odstranimo s posebnim mazilom in temeljito očistimo podlago ter s pravimi šablonami za kitanje to nazaj zakitamo, tudi na to delo dajemo garancijo.
  • KUHINJSKI SIFONI – Zakaj imamo v kuhinji neprijazne vonjave? Če kuhinjskega sifona ne čistimo redno, se pod pomivalnim koritom naberejo razne nesnage in maščobe, ki jih voda ne more splahniti, posledično pa prihaja do neprijetnih vonjav, ki se širijo po vseh kuhinji, lahko pa pride tudi do razmnožitve različnih škodljivih bakterij. Kuhinjski sifoni se morajo čistiti vsaj 3x letno, marsikje za to uporabljajo razna kemijska sredstva za čiščenje sifonov, ki ponavadi le malo ublažijo neprijeten vonj, ne morejo pa temeljito očistiti nesnage in maščob. Naš vodovodar to strokovno mehansko razdre in temeljito očisti sifon, hkrati pa tudi vsa tesnila in preveri, če je morda kateri del sifona dotrajan ali pa počen, ter ga zamenja, tako da je stranka zadovoljna in za nekaj časa brez skrbi.
  • ČIŠČENJE STENSKEGA SIFONA ZA PRALNI STROJ – Vsi novi pralni stroji v sebi nimajo vgradnega filtra za odstranjevanje muck in umazanije, zato črpalka umazanijo potiska vse do stenskega sifona. Zato je treba pralni stroj redno odpirati in preveriti, če so v njem nabrane razne mucke ter ostanki tkanin, ki preprečijo normalni izliv vode v kanalizacijo. Naš vodovodar to strokovno popravi in po potrebi zamenja stenski sifon, v kolikor pa čiščenje le-tega ni redno, lahko pride do popolne zamašitve in blokade odtoka. V tem primeru so tudi stroški popravila primerno večji, saj je v večini primerov potrebno rušenje dela stene za ustrezno zamenjavo sifona.
  • VGRADNJA MEHANSKEGA ČISTILCA ZA VODO – Vsem našim strankam pri adaptaciji kopalnice svetujemo vgradnjo čistilnega filtra, ki ga vgradimo takoj pri glavnem vodovodnem ventilu.

Vodoinstalater

Zakaj je potreben čistilec umazanije in peska. ki ga s seboj prinese voda? Predvsem zaradi pip armatur, vse pipe namreč imajo vgrajen keramični vložek za mešanje vode in pri vstopu peska v glavo pride do poškodbe vložka. pipa pa začne spuščati ali kapljati. Na razpolago imamo več vrst in velikosti vodnih filtrov. ki vam jih strokovno vgradi naš izkušeni vodovodar, skupaj z vami določimo mesto in lokacijo za vgradnjo.